Bel ons: 071-7601109

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Parkeernorm naar beneden in Leiden

De geldende parkeernorm zal naar beneden worden bijgesteld. Hier buigt de raad zich over na de zomer. Maar om het te kunnen testen, gaat het college beginnen met een proef op een deel van het voormalige veilingterrein van De Raad Vastgoed bij de Lammenschansweg en aan de overkant in de Lammenschansdriehoek.

Het doel is om de bouw van meer woningen te realiseren op basis van de huidige parkeernormen en om te onderzoeken of haalbaar is. Om overlast in de omgeving te voorkomen, krijgen bewoners niet automatisch meer (recht op) een parkeervergunning.

De aankomende jaren gaat Leiden 8.500 woningen bijbouwen en om dit te kunnen realiseren moet er wel voldoende ruimte zijn. Als er in het gebied onvoldoende ruimte is om te voldoen aan de parkeernorm van 1,5 parkeerplaats per woning, zal er worden afgeweken van de norm om uiteindelijk de nieuwbouwprojecten toch mogelijk te maken.

Echter kan het afwijken van de norm alleen in gebieden waar betaald parkeren is, zo kan het alleen dus voorkomen dat bewoners zonder vergunning toch in de omgeving gaan parkeren.

Bron: De Sleutelstad

30-04-2019

Rate this post